Четирима чехи, които се готвели да се разхождат по крайбрежния булевард "Промнад дез англе" в Ница, били изненадани, когато кацнали в понеделник в промишления град Ниш в Южна Сърбия, пише БТА, цитирайки АФП. Привлечени от много изгодните цени, предлагани от нискобюджетна авиокомпания за полети от Братислава до Ниш за дълъг уикенд, четиримата объркали двата града, намиращи се на разстояние 1500 километра един от друг.
"Мога да потвърдя, че те кацнаха в Ниш и забелязвайки грешката си, наеха кола и веднага продължиха пътуването си по посока към летището в София, на 150 километра разстояние”, посочи за АФП източник от сръбското летище, който потвърди информации в местния печат.

В Ниш, който е третият по големина град в Сърбия с 250 000 жители, е съсредоточена каучукова индустрия и производство на цигари.

В крепостта в Ниш всяка година се провежда джаз фестивал, който има международна известност. Римският император Константин Велики, основал Константинопол, е роден в Ниш. Летището в Ниш носи неговото име.