Полицията в Чикаго е повдигнала обвинения срещу четирима чернокожи за престъпление от расова омраза срещу бял тинейджър инвалид, който бил бит и измъчван, а гаврите били директно предавани в интернет, пише Мирър.
Джордан Хил (18), Тесфей Купър (18), Бритъни Ковингтън (18) и сестра й Таниша Ковингтън, на 24 години, са обвинени също така в отвличане, незаконно задържане и жесток побой със смъртоносни оръжия.
 


Жертвата познавала Хил от училище и първоначално се срещнал с него доброволно. Полицията съобщава, че Хил го забрал с откраднат пикап, където двамата спали, а след тови отишли при сестрите Ковингтън.Часове по-късно боричкане на шега между жертвата и Хил излязло от контрол и нещата станали зловещи.Момчето, което страда от психични проблеми, било завързано и заснето с телефон как е ритано, удряно и шамаросвано от четиримата.В шокиращото видео се чува как нападателите се смеят и крещят: "F*** Доналд Тръмп" и "F*** белите хора", докато режат дрехите на момчето.Те го карали също така да пие вода от тоалетната, посипвали го с пепел от цигари и използвали нож, за да нарежат косата му, при което нанесли рани по скалпа.

Фейсбук отстрани видеото, след като е бил алармиран какво става.

Родителите на момчето получавали текстови съобщения от мъчителите през цялото време на изтезанията.

Те алармирали полицията и униформените накрая открили жертвата да се лута из градските улици.

Бил дезориентиран и бил отведен в болница.

Превод: БЛИЦ