Жителка на английския град Ковънтри, Западен Мидландс, язди кон само по ботуши и шлем, за да подчертае важността на спазването на правилата за безопасност. Това съобщи в. "Дейли мейл".

19-годишната Джорджи Грейс се снимана гола на кон на 22 ноември. Въпреки студеното време в родния си град тийнейджърката направила откровения кадър, подкрепяйки кампанията на Нова Зеландия във фейсбук. В нея организаторите призовават ездачите да не забравят да носят шлем.

„Изданието казва, че някои ездачи карат без специални каски, а това е доста опасно - каза тя. - Публикувах тази снимка на страницата си и обещах да участвам в кампанията, ако публикацията спечели повече от 100 харесвания.“
 

Грейс, която учи ветеринарна медицина, твърди, че реакцията към откровените й снимки е била „завладяваща“.

Младата британка призна, че малко се притеснявала, но всичко минало добре. "Семейството ми намери идеята за забавна и я хареса", каза Грейс.

"Приятелите ми също реагираха на снимките с хумор. Като цяло реакцията на хората беше доста положителна. Само няколко от тях написаха в коментарите, че „съм намерила причина да се съблека“ и имам „жажда за внимание“. Но това само ме развесели", добави момичето.

Грейс подчерта, че наистина се опитва да привлече внимание, но в името на добра кауза. „Всичко това е с цел хората да бъдат по-добре информирани за правилата за безопасност“, заключи тийнейджърката.

Превод: БЛИЦ