Американските власти разкритикуваха смелчаците, които излагат живота си на риск, напускайки безопасните си места, за да правят подвизи по време на урагана "Дориан", чиито пориви на вятъра достигат до 240 километра в час, пише в. "Дейли Мейл". 


Няколко клипа, качени в социалните мрежи, показват как хора на Бахамите рискуват живота си наред урагана, чиято сила достигна 5-а категория. 

В единия от клиповете мъж се снима как се бори със силните ветрове и проливния дъжд.

Чудовището "Дориан" помля Бахамите и пълзи към САЩ! ВИДЕО 

Той казва, че се намира на около 120 километра от окото на бурята, подчертавайки екстремните метеорологични условия около него. Смята се, че кадрите са заснети в Насау.

Българка, живееща в САЩ, трепери от страх 

Друг клип показва как смелчага се опитва да кара малка гумена лодка насред бушуващите заради урагана води. 

Националният центъра за ураганите на САЩ в пост в Туитър предупреди гражданите за големите опасности на бурята. Уточнява се, че това е вторият по сила ураган в историята. "ВАЖНО: видяхме видеа на хора, които са излезли навън по време на #Дориан. Всички незабавно трябва да се укрият, защото ветровете бързо и непредсказуемо се засилват след преминаването на окото", казаха от там. Хората, които снимат "идиота" с лодката, които, очевидно, също са на лодка, могат да бъдат чути на заден план, дали все пак да не накарат мъжа да се прибере. 


Ураганът Дориан се очаква да удари САЩ днес. Стотици хиляди хора са евакуирани от домовете си в щатите Флорида, Джорджа и Южна Каролина. 

В друго видео, което вече е препратено хиляди пъти в Инстаграм, се вижда как мъж шофира из наводнените улици на Насау. 

Докато бавно колата му върви напред по пътя, той казва: "Докато карам насред бурята, това е принц Чарлз. Защо карам като идиот насред този проклет ураган, омаловажавам майката природа ... леле-леле-леле. Това е ужасно". Превод и редакция: БЛИЦ