САЩ набелязаха осем цели на територията на Сирия, които могат да бъдат ударени, в случай, че президентът Тръмп вземе решение да отвърне на удара и да нападне. Това съобщава телевизионният канал CNBC, позовавайки се на свой източник.

По негови данни осемте потенциални цели включват две военни летища, изследователски център и предприятие, в което, според американците, има химическо оръжие. Източникът не разкрива в кои точно райони на Сирия са разположени обектите.

Ударната група на ВМС на САЩ, начело с атомния самолетоносач Harry S. Truman се отправи вчера от Норфолк, Вирджиния към Близкия Изток, където извършва патрулни обиколки, съобщиха представители на ВМС на САЩ. 

Раздвижването на тази ударна група става на фона на изострената ситуация в Сирия, предизвикана от твърдения, че хората на президента Башар Асад са използвали химическо оръжие срещу мирното население в град Дума. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в понеделник, че в рамките на 24-48 часа ще вземе решение дали ще предприеме военна сила срещу Сирия. Засега такова решение официално обявено няма. 

Превод БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ