Доналд Тръмп и Владимир Путин проведоха телефонни преговори миналата неделя, по време на които руският лидер благодари на американския си колега за съдействието му в борбата срещу тероризма, съобщава CNN.


Както отбеляза, коментирайки тези преговори, експертът на канала по международни отношения Дейвид Роуд, 2019 г. беше много успешна за Путин по отношение на демонстрацията на сила - въпреки неуспехите във вътрешната политика, пише "Поглед инфо".

И както току-що научихме, президентът на САЩ отдели време през този празничен сезон, за да разговаря по телефона с руския си колега Владимир Путин. Телефонният разговор се проведе в неделя сутринта и беше първият разговор от юли насам между двамата лидери.

Според прессъобщението на Кремъл, Путин изрази благодарност към Тръмп за сътрудничеството на САЩ в борбата с тероризма - благодарение на това сътрудничество, според руския лидер, беше възможно да се предотврати терористичната атака, която трябваше да се проведе по време на новогодишните празници.

А експертът по международни отношения на CNN Дейвид Роуд е на пряката ни линия. Здравейте, Дейвид, благодаря Ви, че се отбихте. И така, 2019 г. приключва, всеки момент ще започне 2020 г. и поглеждайки назад към изминалата година и дори към изминалото десетилетие, можем ли да кажем, че тази година беше годината на Владимир Путин, годината на силните лидери като цяло, но в частност - именно на Владимир Путин?

ДЕЙВИД РОУД експерт на CNN по международните отношения: Мисля, че що се отнася до демонстрацията на сила, Путин постигна много сериозни успехи в Сирия, за което президентът Тръмп му помогна, като взе решение за изтеглянето на американските войски от тази страна.

Благодарение на своята много целенасочена и решителна, както и, според някои, твърда намеса в Сирия, Путин успя да покаже Русия като световна сила и отново да подчертае, че тя има своята роля в близкоизточните дела.

В крайна сметка, въпреки че вярвам, че руската икономика има много значителни проблеми и освен това започнаха сериозни протести срещу Путин по време на последните местни избори, но по-скоро бих се съгласил, че Путин се показа като майстор на демонстрацията на сила през 2019 г. по-добре от всеки друг лидер