Наскоро на летището в Денвър започнаха мащабни реконструкции, но плакати, покриващи стените, които покриват строителните обекти, подсказват нещо странно. Картините изобразяват гущери в костюми и над тях има надпис: "Какво правим тук? Надстройте бърлогата на гущерите. "
 


Тази реклама е част от кампания, която надминава многобройните конспиративни теории, възникнали през 1995 г. по време на изграждането на летището. Разбира се, има някои факти в сърцето на слуховете. Парите за изграждането на комплекса от сгради за поддръжка на самолети бяха дадени от масоните от Голямата ложа на Колорадо. Значителна част от средствата са инвестирани и от Комисията за летищата в Новия свят, която е почти неизвестна. Всичко това е дало на фенове на теориите на конспирацията основание да се предположи, че летището е седалището на тайна организация, свързана с масоните или илюминатите.

В допълнение, различните терминали могат да бъдат открити необичайни стенописи, дело на художника Лео Тангума, които показват унищожаването на сгради и сцени на геноцид. Това също стимулира въображението на теоретиците на конспирацията. Авторът на фреските обаче твърди, че човечеството успешно преодолява всички тези бедствия (това е отразено в два от стенописите, които теоретиците на конспирацията по някаква причина забравят).

Теоретиците на конспирацията твърдят, че стълбите на летището са построени във формата на свастики, а дяволски символи могат да се видят на пода. Също така в огромното подземно хранилище се предполага, че е скрито мястото, където живеят гущерите.

Администрацията на летището от дълго време се подиграва на всички видове теории: през 2008 г. изпълнителният директор Ким Дей започна да организира изложби и костюмирани партита, посветени на "подозрителната" история на сградата. На една от тях наградата за най-добрът костюм на Илюминат беше пътуване из бункера под летището.

Превод: БЛИЦ