Въпреки съобщението от Бъкингамския дворец, че кралица Елизабет II не е знаела предварително за решението на принц Хари да се оттегли от задълженията си в кралското семейство, мнозина съзряха знаци и намеци за това в коледното ѝ обръщение.
 

Както БЛИЦ съобщи, според източник от двореца кралицата била „дълбоко натъжена“ от изненадващото съобщение на Хари и съпругата му Меган.

СНИМКА на Елизабет II издава каква люта война кипи в кралското семейство
 
Наблюдатели на кралското семейство обаче твърдят, че Елизабет е намекнала за задаващата се буря в речта си на Коледа, съобщава „Сън“.
 
Докато монархът се обръщаше към поданиците си от своя празнично украсен кабинет, мнозина се вторачиха в снимките на бюрото ѝ. Те забелязаха, че от фотосите липсват точно определени лица – тези на Хари и Меган.
 


93-годишната Елизабет винаги е държала по няколко снимки в рамка на бюрото си по време на коледното обръщение.
 
Тази година обаче Хари и Меган липсваха от колекцията. Миналата година лицата им присъстваха на бюрото на Елизабет II. Тогава тя си сложи снимка от тяхната сватба.
 


Тази година, освен че снимката липсваше, никъде нямаше и изображение на малкия принц Арчи.
 
Вместо това на бюрото бяха поставени фотоси на крал Джордж IV, на принц Чарлз и Камила, както и на семейството на Кейт и Уилям в Кеймбридж.
 
Според мнозина кралицата умишлено не е поставила снимки на херцозите на Съсекс и разчитат това като огромен намек за излизането им от кралското семейство.
 
„Кралицата се опита да ви каже за Хари и Меган на Коледа. Никакви техни снимки по време на речта. Знаците бяха там“, коментират в Туитър.

Превод и редакция: БЛИЦ