Германски кмет, признал, че нарочно се е заразил с коронавирус, заяви, че заболяването е по-лошо, отколкото е очаквал. Постъпката му получи огромен отзвук с противоречиви реакции в социалните медии, пише британският вестник Daily Express.

Кметът на квартал Мит в Берлин каза, че иска да се зарази, за да може да развие имунитет. Той се е заразил умишлено, като не се е самоизолирал от приятелката си, която е хванала коронавирус по време на почивка в Швейцария.

Стефан фон Дасел, 53-годишен, казва: "Предполагам, че сега съм наред, но бях болен дълго време, по-дълго, отколкото си мислех.

Умишлено се заразих, за да се забавлявам и си мислех, добре знаете, че три дни ще бъда малко неразположен и след това ще придобия имунитет, за да не мога да се заразя отново и също така да не мога да заразя някой друг. Но беше по-лошо, отколкото си мислих“.

"Бях на мнение, че избягването на инфекция, когато съм под домашна карантина със заразено лице, въпреки превантивните мерки, е много трудно да се избегне, и затова приех, че това ще се случи и се уверих, че съм заразен възможно най-бързо, за да го преодолея. Преди всичко трябва да изравним кривата. И аз допринесох за това през последните 15 дни, защото се държах добре и останах изолиран под карантина."

Някои потребители на социални медии критикуваха действията му в „Туитър“, като потребители са заявили, че поведението му е "разочароващо и той е лош модел за подражание".