В Мрежата обсъждат действията на американски репортер от телевизионния канал Weather Channel, който порази всички с актьорското си майсторство, докато отразяваше в ефир ситуацията около урагана "Флорънс" в САЩ.

Стихията удари източното крайбрежие на САЩ, от нея пострадаха жителите на няколко щата. 

Излъчвайки в ефир последните новини, репортерът разказва за ужасите от лошото време. Кореспондентът опитва и да покаже на зрителите, че вятърът е толкова силен, че е трудно да се удържи на краката си.  Но точно в този момент в кадър на заден план се вижда как двама души по шорти съвсем спокойно си вървят, без да усетят поривите на "вятъра".

Потребителите в мрежата осмяха репортера и коментираха, че трябва да му се даде награда за актьорска игра. 

„Толкова драматично. Пичът от The Weather Channel се бори за живота си, докато другите спокойно преминават покрай него”, отбелязва @gourdnibler.

"И „Оскар”-ът отива при...”, пише шеговито @KatbeeFulgenz. 
"Дайте на този репортер „Оскар””, зове @verulamfisher.

Контрастът изуми интернет потребителите. Някои от тях веднага си спомниха за изказванията на американския президент Доналд Тръмп за част от местните медии, които разпространяват „лъжливи новини”. Потребителите отбелязват, че вече и на съобщенията за времето човек не трябва да се доверява.
 
„Забравете за лъжливите новини, вече си имаме лъжливи прогнози за времето”, пише @JadeiteGordon.
 
"Това подкопава доверието на хората към медията. Срамота за този човек и за #weatherchannel", отбелязва @aeroboticist.

По-късно от американския канал хвърлиха светлина около злополучния репортаж. От там поясняват, че минувачите се движели по асфалта, а телевизионният водещ стоял на мократа и хлъзгава трева. Именно поради тази причина, по думите им, се получил комичният и контрастен ефект.
Превод БЛИЦ