Дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ - настощият Донълд Тръмп и бившия вицепрезидент на Бакар Обама Джо Байдън, приключи без скандал за разлика от първия път.

И двамата кандидати избягваха личните нападки, за които бяха критикувани след пъввия дебат и няварно затова сякаш спорът им не излъчи категоричен победител.Тръмп беше малко по-нападателен, докато Байдън изглежда към края се поумори.

Здравната реформа беше сред основните теми на спора между двамата, като Тръмп настояваше, че е постигнал много успехи след като е наследил провалената програма Обамакеър, а Байдън подчерта, че в момента 11 милиона американци са изпаднали под границата на бедността.

По отношение на външната политика основният спор бе отношението към Китай и Северна Корея. Тук Тръмп за пръв път си позволи за "захапе" Байдън за връзките му с Украйна, но беше прекъснат от водещата и сам не настоя да продължи.


Сред другите теми, по които двамата спориха, беше имиграционната политика и как се разделят семействата на имигратните.

По отношение на расизма и протестите на чернокожите, Тръмп "скромно" отбеляза, че никой след Линкълн не е направил повече от него за черните общности и, че в момента сред тях има най-ниската безработица в историята на страната.В края на прякото предаване на сцената с маски се качиха съпругите на двамата кандидати. Така дебатът приключи миролюбиво, без да произведе сензационни новини.

Превод: БЛИЦ