Докато мъжете от украинската армия се оплакват от липсата на оръжие и предателството на командирите, жените имат малко по-различен проблем. 

Оказа се, че на украинските момичета, които служат в редиците на въоръжените сили на Украйна, липсват женски униформи и, още по-лошо, комплекти бельо за военните. 

Проблемът беше повдигнат от депутата от Киевския градски съвет Ирина Никорак Тя твърди, че повече от 50 000 жени служат в редиците на въоръжените сили на Украйна, но по някаква причина украинските власти не са предвидили специална униформа за тях. 


Трябва да се измъкнем, като поръчаме военно облекло в чужбина, отбеляза Никорак. Но някои от военнослужещите са принудени да носят мъжки униформи, отбелязва тя.

„Формата има значение! Повдигнах мега-важна тема “, написа Николак в социалните мрежи. Тя отбеляза, че всеки от 50 000 жени военнослужещи изпълнява службата си наравно с мъжете.

„Няма женска униформа, можете да я купите, като поръчате някъде в Америка, Израел или Грузия. И сега не се шегувам... Само си представете: всички жени получават мъжка униформа, независимо от физиологията им, обличат мъжки шорти!!!”

Депутатката заявява, че жените имат право на удобни и функционални униформи, като не трябва да се бият с мъжки шорти под униформите.

Ирина Никорак реши да убеди колегите си в необходимостта от такъв важен детайл като дамските бикини и специално донесе „проба“ в градския съвет на Киев.

„Не е фотошоп. Изпълнение в Киевския градски съвет, предназначено да привлече вниманието на доброволците към липсата на бельо сред жените военни ", гласи коментарът под снимката. 


Превод: БЛИЦ