Президентът на САЩ Доналд Тръмп влезе в конфликт с представителите на Демократическата партия и се защити, че не е прикривал разследването на Русия, съобщават световни агенции.
 
„Престъплението е извършено от другата страна“, каза американският лидер пред журналисти пред Белия дом. Той изтъкна, че не е имало сговор с Москва. Той допълни, че правителството е прозрачно. Държавният глава твърди, че не е възпрепятствал разследването на специалния прокурор Робърт Мълър и отхвърли обвиненията на демократите.
 
По-рано председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси обвини президента в прикриване.
 
Тръмп заяви, че не е възможно да се водят преговори с Демократическата партия за инфраструктурата и как да намалят цените на лекарствата, докато планират да го отстранят от власт.
 
„Вие не можете да правите това“, обърна се той към демократите и подчерта, че няма да преговаря с тях, докато го разследват.
 
Той изненадващо се появи в "Роуз Гардън" в Белия дом, след като внезапно прекрати среща с лидерите на демократите.
 
„Не се занимавам с прикриване. Вие знаете вероятно по-добре от всеки друг“, защити се той и обяви, че демократите трябва да изберат дали да го разследват, или да работят заедно по приоритетите на страната.
 
„Няма сговор, няма възпрепятстване на правосъдието“, продължи Тръмп.
 
По време на изявлението на президента на САЩ пред трибуната беше поставена плакат, на който пише: „Няма сговор, няма възпрепятстване на разследването“, а също така, че са похарчени 35 милиона долара за
 
Малко по-късно Чък Шумър и Нанси Пелоси, лидерите на демократите, дадоха пресконференция.
 
„Може да ти падне ченето от това, което се случи в Белия дом“, каза Чък Шумър. Той обясни, че са отишли с Пелоси в Белия дом с "много сериозен" и подробен план от 35 страници как да подобрят инфраструктурата. Според него изявлението на Тръмп, че няма да преговаря с демократите, докато го разследват, е просто димна завеса - прикритие, че американският лидер не е сериозен да се отделят средства за подобряване на инфраструктурата.