Изненадващото твърдение за Страшния съд се основава на вековна прогноза, която е по-известна като пророчество за Кървавата луна. Тя гласи, че "слънцето ще се превърне в тъмнина, а луната в кръв преди да дойде великият и ужасен ден Господен".

Пастор Павел Бегли е разпространител на това библейско пророчество. Той е евангелски проповедник, който е убеден, че краят е близо, предава Daily Star. 

"Очевидно тези апокалиптични знаци в небето сочат именно, че идва катастрофалния ден на Страшния съд", обяснява пасторът. 

"За сега знаем само, че на 20-ти срещу 21-ви януари ще има Кървава луна. Това означава, че на 22-ри януари Адът ще се разпадне. Неотложно е това да се случи", обяснява той. 

Кървавата Луна се получава, когато Слънцето, Земята и Луната се подреждат в такова съответствие, че Луната придобива зловещ нюанс на тъмно червено. Явлението е добре познато на хората, тъй като не се случва за пръв път. За последно Кървава луна се наблюдаваше на 27-ми юли. 

Много християни вярват, че страшното пророчество ще се сбъдне в началото на следващата година, когато отново изгрее кървавочервената Луна. 
 
Според много експерти и теоретици краят на дните включва война между нациите, глад, земетресения и много други природни бедствия.Превод: БЛИЦ