Жителка на английския град Корингам, графство Есекс, е станала жертва на смъртоносна инфекция по време на празненство и вследствие на това е останала без крака, съобщава "Сън".

През януари 25-годишната Лорън Бригс е отишла на парти при свои приятели и влязла в джакузито. „Същата вечер, когато си легнах, ми стана леко лошо. Рано сутринта приятел ме намери задъхваща се на пода ”, разказва тя.

Приятелят незабавно се обадил на спешна помощ и момичето е откарано в болница, където била диагностицирана с менингококова инфекция.В продължение на два дни Бригс била свързана към апарат за поддържане на живота. Поради усложнения се наложило лекарите спешно да й ампутират пищяла и ходилото на десния крак, както и пръстите на левия.Когато пациентката дошла в съзнание, лекарите й обяснили, че тя може да се заразила с инфекцията чрез малка раничка в крака си, докато е била в джакузито.

Британката прекарала четири месеца в болницата. На 30 април, след лечение и няколко трансплантации на кожа, тя била изписана.На 3 май момичето е създало страница в сайта GoFundMe с молба да й се помогне да се върне към нормалния живот. Към днешна дата са събрани повече от 3,5 хиляди лири.Сега Бригс се придвижва в инвалидна количка и не може да работи по здравословни причини. Преди болестта си е заемала длъжността администратор в отделение по хирургия.

Ампутацията се е отразила и на нейното психологическо здраве. „Животът ми се преобърна с главата надолу“, казва тя. "Просто искам да живея нормално, доколкото е възможно."

Превод и редакция: БЛИЦ

Лорън Бригс преди инцидента