Разпусната и немаралива охрана с огромни пропуски в системата за сигурност е основната причина за грандиозния обир на Ким Кардашиян в хотела й в Париж. Липса на охранителни камери, несменен с години код за достъп на главния вход и почти никаква физическа охрана са само част от гафовете на собствениците на луксозния хотел във френската столица, където беше отседнала, а по-късно и обрана американската звезда, пише в. България днес.
Разкритията направи портиерът на хотела, който е на рецепцията в нощта на зрелищния грабеж за 8,5 млн. паунда. 39-годишният баща на едно дете се явява и гард на гостите, но нападателите го обезвреждат без проблем. В изповед пред в. "Дейли мейл" мъжът, който се представя с името Абдулрахман, разкрива шокиращи детайли от калпавите действия на шефовете му.

"На практика в хотела не действат никакви охранителни мерки. На никого не му пукаше за сигурността. Години наред предупреждаваме собствениците, че нещо трябва да се направи по този въпрос - камерите служат само за украса, защото не работят от 2010 г. Искахме да въведат нов пропускателен режим с карти, а не с ключове, защото с тях всичко бе разграден двор и се влизаше без никакво усилие", заявява етническият арабин.

Той и колегите му неведнъж са писали до началниците, че въпрос на време е да стане фаул, който може даже да коста живота на някой гост. Думите им остават глас в пустинята и гафът е налице.

Петима бандити с полицейски униформи нахлуват в нощта на 2 срещу 3 октомври в бутиковия хотел "Пуртале", където има само апартаменти за мегабогаташи, и удрят Ким. Етническата арменка е сама в стаята и не оказва никаква съпротива. Трима от обирджиите стоят долу на пост, а двама тарашат из вещите на Кардашиян, която е заключена в тоалетната със свински опашки на ръцете. Абдулрахман също е вързан и на мушка. Не се прави на герой и оставя нападателите да задигнат куп скъпоценности от риалити звездата.

"На шефовете не им пукаше за ВИП персоните, които отсядат в хотела, защо аз да се притеснявам", изтъква травматизираният портиер. "Кодът на входната врата е същият от 6 г. Това означава, че хиляди хора могат да влязат вътре, без да употребяват насилие. Вратите на 11-те апартамента горе са най-обикновени и през тях може да се влезе с един шут", допълва Абдулрахман, който е докторант в Сорбоната. Проверка на британския таблоид показва, че паролата за достъп в "Пуртале" продължава да е същата две седмици след инцидента с Ким. Установената практика само един гард с ролята и на портиер да стои на смяна също остава непроменена.

Неофициално началниците на Абдулрахман обясняват, че камерите не работят нарочно, а не заради технически или финансов проблем.
"Гостите ни не искат да бъдат снимани кога влизат, кога излизат, с кого се прибират, какво носят на тях и в ръцете", коментират босовете на световноизвестния пансион за милионери. "Много често при тях идват жрици на любовта, съмнителни бизнесмени. Това се все неща, които никой не иска да се разбират от близките му или органите на реда. Всичките ни клиенти са наясно с тази наша политика за "перде" върху лобито, фоайето и коридорите на "Пуртале". Никой никога не се оплакал от това. Даже напротив. Харесва им да бъдат инкогнито и да не се оставя никакво доказателство кога и с кого са били в хотела", споделят под сурдинка собствениците.

Смях на гърба на Ким Кардашиян предстои този Хелоуин. Костюм, изобразяващ сцената на обира й в Париж, залива пазарите в цял свят по случай наближаващия маскараден празник. В комплекта, който струва 69,99 долара, са включени дълга черна перука, бяла секси хавлия, яркожълто въже и типичните за Ким големи слънчеви очила. За да подсилят ефекта на костюма, естествено компанията включва и имитация на скъпарския годежен пръстен на арменката. Камъкът му е точно копие на откраднатия диамант, но е изработен от пластмаса. За пореден път кланът Кардашиян успява да прокара огромна пазарна ниша чрез събитие, свързано с тях.

Бойни умения и сила няма да са достатъчни, ако попаднете в ситуация, в каквато Ким изпада на 3 октомври. При всяко положение е необходима изобретателност. Ако ръцете ви са пристегнати със свински опашки и са завързани с въже към краката, най-лесният начин да се освободите е като легнете на земята и задвижите краката си все едно въртите педали на колело. С малко усилия ще успеете да разкарате свинските опашки. Далеч по-лесно е бягството, в случай че нападателите използват тиксо, за да ви усмирят. Тогава започнете да триете залепениете си китки в ръба на най-близката стена. След минута ръцете ви ще са свободни. За съжаление, Ким Кардашиян не съумява да се сети за някоя подобна техника, но явно страхът и ужасът надделяват в кошмарната вечер.