Случаите на заразяване с коронавирус по света достигнаха почти 85 милиона души (84,993,350) , а 1,843,866 души са починали, показва статистика в портала Worldometers. На първо място по брой на заразени и смъртни случаи в света продължават да са Съединените щати.

В Германия потвърдените случаи на коронавирус за последното денонощие са 10 315, показват данните на Института по заразни болести "Роберт Кох".

Регистрираните смъртни случаи се увеличават с 312 на общо 34 272 от началото на пандемията, допълва БТА.В редица европейски страни действат нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въведе пълна карантина до 11 януари, влизаща в сила в 6 ч. тази сутрин.

Вечерният час отново е от 21 ч. до 5 ч. Не се променя и протоколът за влизане в Гърция.

Вечерен час е в сила от вчера и в 15 департамента на Франция – от 18 ч. до 6 ч. сутринта живеещите там няма да могат да напускат домовете си, освен по здравословни и служебни причини, удостовери с декларация. Засега няма дата за край на ограниченията.

Италия реши да отложи за 18 януари отварянето на ски курортите си, което беше предвидено за 7 януари.