Когато американската Трейси Португал решила да направи ДНК тест миналата година, за да намери роднините си, тя нямала представа какви радикални промени ще настъпят в живота й.

Оказало се, че мъжът, когото тя смятала за свой баща, дори не й е роднина.През 2019 г. Трейси отишла на тест, за да провери дали има роднини, за които не знае. Когато резултатите били готови, специалистите дали на американката списък с хора и тя за първи път видяла някои имена. Португал се обадила на майка си, за да се похвали с откритието си, но жената приела тази информация напрегнато. Няколко дни по-късно Трейси провела тежък разговор.

Мама пребледня и ме помоли да не се притеснявам. Разбира се бях притеснена. Тя каза, че съдейки по резултатите от теста, баща ми не е мой, разказва тя.

Оказало се, че през 70-те години родителите на Трейси не могли да заченат дете и затова се обърнали към клиниката по репродуктивна медицина. Те опитали много лечения за безплодие, но нито едно не е било ефективно. Техният лекар Гари Ванденберг предположил, че бащата на Португал е безплоден, но нямало потвърждение на тази теория. Тогава, като последен вариант, специалистът предложил да се използва смес от мъжка сперма и „анонимен донор“ за зачеване. 40 години по-късно, благодарение на резултатите от ДНК теста на Трейси, се оказало, че лекарят е използвал генетичния си материал.

Оказва се, че той просто е измамил родителите ми. Мама нямала представа за тази ситуация, просто е неприемливо. Сякаш бях унизена, този човек нямал право да прави това, продължава жената.

Трейси искала да съди доктора, но, както се оказало, законът не бил на нейна страна. Преди десетилетия правната рамка за оплождането не била така оформена, както сега, така че по това време Ванденберг нарушавал само моралните норми. Най-лошото от всичко е, че Гари все още е лекар в болницата, където родителите на жената са били лекувани от безплодие, според KIRO7.

Превод: БЛИЦ