Младите хора вече общуват средно с по над 250 приятели в социалните мрежи. Това сочат резултатите от проучване сред аудиторията на популярната мрежа Bebo, която има над 11 милиона членове, предаде TechNews.bg.

Две трети от младежите използват мобилните си телефони и цифрови камери за водене на “фотодневници” на живота си. 75% от анкетираните регулярно качват нови снимки в специален раздел на своите акаунти.
Над половината младежи, участвали в изследването, са споделили, че броят на приятелите, с които общуват редовно в интернет, надвишава 250.

Второто по популярност онлайн развлечение след социалните мрежи е гледането на видео в сайтове като YouTube. Всеки младеж преглежда средно по 50 клипа на седмица, установява проучването.

Интернет привлича част от потенциалната аудитория на телевизията. Но все пак 31% от младите хора продължават да прекарват по над 5 часа дневно пред телевизора. На други 32% от анкетираните телевизията отнема дневно 3 до 5 часа от времето им, разкрива изследването. /БЛИЦ