Известната писателка Джоан Роулинг продължава да бъде тормозена в социалните мрежи заради публикациите си, в които говори не достатъчно вдъхновена за транссексуалната общност.

Много звезди от филмовата поредица "Хари Потър", включително Ема Уотсън и Даниел Радклиф, публично не се съгласиха с мнението й и верните фенове прекъснаха всички връзки с авторката на фантастичната сага. Скандалът избухна преди година и оттогава Джоан не спира да получава гневни съобщения в мрежата. Преди дни писателката сподели в  Twitter един от тях: „Иска ми се да намерите самоделна бомба в пощенската си кутия“.

„Честно казано, когато не успеете да уволните жена, да я арестувате или да принудите издателя й да прекъсне всички връзки, а нейнaтa „отмяна“ само увеличи продажбите на книги, това е единственото, което остава да се направи“, написа Роулинг в отговор.

Писателката също не пренебрегна въпроса на друг потребител, който попита: „Това всичко заради нейните коментари относно безопасността на жените в тоалетните, съблекалните и в случай, че мъжете могат да влязат там, просто казвайки, че се смятат за жени? "

„Да, но сега стотици трансактивисти заплашват да ме бият, изнасилват, убиват и взривяват. Разбрах, че това движение не представлява никакъв риск за жените “, отвърна Джоан Роулинг. 

Тя благодари и на феновете за „любезните, забавни и окуражаващи послания“.