Педофили от всички страни, обединявайте се! Така може да се определи призивът на либералите, европейските „леви“ и разните там ЛГБТ, транссексуални, джендърски и пр. „общности“ и подкрепящите ги медии срещу приетия със 157 гласа „за“ и един „против“ от унгарския парламент Закон срещу педофилията, пише Труд.

Още преди да бъде гласуван, проектозаконът предизвика бурна реакция сред европейската „либерална общност“. Веднага маркираха акта като дискриминационен и анти-гей; редица политици изразиха подкрепата си за унгарската ЛГБТ „общност“.

В самата Унгария, местният клон на Amnesty International, лесбийски, бисексуални, транссексуални, трансджендърски, интерсекс групи публикуваха съвместно изявление: „Свободата на изразяване и правата на децата ще бъдат сериозно ограничени от ФИДЕС с новия закон, подобно на руския Закон за пропагандата, забраняваща всяка образователна ЛГБТ програма и социална реклама в училищата...“

Най-гледаната телевизия – германския RTL Klub, също подкрепя протеста: Законът сериозно нарушавал „свободата на изразяване и Конвенцията на ЕС за защита на правата на човека и основните свободи за недискриминация“.

В статия, озаглавена „Добрият педофил“, Миклош Харгитаи, отговорен сътрудник на „ляв“ унгарски вестник, обвини правителството, че пречи на сексуалното възпитание, „което би облекчило съмненията на тийнейджъри, които не са съвсем сигурни в своята сексуалност.“ А литературният историк Кристиан Няри, с кратък „тийзър“ във Facebook дори обяви автора на унгарския национален химн Ференц Кьолчеи (1790-1838) най-вероятно (highly likely) за гей!

Унгарският антипедофилски закон предизвика емоции и сред европейските „леви“. „ЛГБТ организации“ съвместно с евродепутати проведоха „мини-демонстрация“ пред сградата на ЕП в Брюксел. Тери Райнтке от партията на „Зелените“, отявлен критик на унгарското правителство и водещ „борец“ за правата на гейовете, заяви: „Европейската комисия трябва да санкционира строго Унгария, защото евродепутатите очакват това от институцията.“ Не спомена обаче дали и българските, и някои други евродепутати одобряват исканите санкции?

Хелена Дали, комисар по въпросите на равенството(!), каза пред германския ежедневник „Шпигел“, че Европейската комисия може да задържи субсидиите за Унгария, ако по указание на правителството на Орбан информационните материали за хомосексуалността бъдат цензурирани; а комисарят по либералното правосъдие Дидие Рейндърс писа в Twitter, че „младите поколения се нуждаят от информация, която да отразява едно модерно, отворено и разнообразно общество“, каквото и да означава това...

Официален Брюксел обяви, че планира правни мерки срещу „нарушенията на върховенството на закона“ в Унгария. Говорител на Европейската комисия посочи, че в Брюксел са наясно с приетия унгарски закон и неговите последици.

Несъмнено, очертава се нов международен „Сексуален Интернационал“: обединение на всички либерали със „сексуално други“ – лесбийски, бисексуални, транссексуални, джендърски, педофилски интерсекс и пр. групи срещу предвидената в новоприетия закон защита на унгарските деца от посегателства на педофили.

Какво всъщност предвижда унгарският закон? Престъплението педофилия става по-тежко наказуемо, тъй като статистиката сочи ръст на тези престъпни актове. Предвиждат се по-строги присъди, ако жертвата на педофила е под 12 години, ако извършителят е длъжностно лице, ако е била използвана сила, или ако извършеното престъпление е повторно. Няма да има вече облекчен режим и условни присъди.

И досега на педофилите им бе забранено да работят в сферата на здравеопазването и образованието. Но отсега нататък, на осъдените педофили ще бъде забранено да се занимават със спорт, развлечения и други дейности, които могат да ги поставят в близост до деца, като например в паркове, плажове, зоопаркове, спортни обекти.

Нещо повече, създава се регистър на всички доказани педофили с техните данни– с имената, снимките, местоположението и престъпленията на регистрираните педофили. Престъпленията няма да може да бъдат заличавани в досиетата. Регистърът ще бъде достъпен в базата данни на правителството (ugyfelkapu.magyarorszag.hu). Същевременно, с изменението на Наказателния кодекс някои наказания за сексуални престъпления леко се смекчават, поясни Мате Кочиш, лидер на парламентарната група на ФИДЕС.

Ерик Тот, старши анализатор в Центъра за основните права, заяви пред всекидневника Magyar Nemzet: „Вярваме в запазването на националната идентичност и суверенитета, на християнските социални традиции, в непоколебима позиция на здравия разум и работим за противодействие срещу фундаментализма в сферата на човешките права, срещу политическата коректност, които са разпространени в много области на живота днес.“

Впрочем, премиерът Орбан каза, че „Унгария е толерантна и търпелива страна, що се отнася до хомосексуалността, но има червена линия, която не може да бъде прекрачена: оставете децата ни на мира!“ В парламентарната комисията депутатите на ФИДЕС гласуваха против предложението на опозицията, дете, което се появява на порнографски кадри, да се счита за жертва, което, макар и по-висока квалификация, би могло да предизвика юридически спор.

Но приеха поправка, която забранява пропаганда под каквато и да било форма на хомосексуалност или смяна на пола на деца под 18-годишна възраст. Друга разпоредба на закона гласи, че „не само порнографско или явно самоизобразяващо сексуално съдържание се забранява за тези под 18 години, но също и съдържание, което насърчава или показва смяна на пола или хомосексуалност.

“ Според това изменение, сексуалното образование в училищата ще може да обхваща уроци само между онези, които са родени като мъжки и женски пол; а при обучението на ученици по сексуална култура, сексуален живот, сексуална ориентация и сексуалното развитие, особено внимание ще се обърне на разпоредбите на член XVI от Основния закон (Конституцията), който прогласява, че Унгария „защитава правото на децата на самоидентификация според родения им пол и осигурява образование според ценности, основани на конституционната идентичност и християнската култура на страната.“

Освен това сексуалното образование в училищата трябва да се осигурява от организация, която е специално определена от държавните органи за изпълнение на такава задача, защото „представители на определени НПО-та се стремят да повлияят на сексуалното развитие на децата чрез това, което те наричат програма за сенсибилизация в контекста на антидискриминацията, което може да причини сериозна вреда на физическото, психическото и моралното развитие на децата.“

Докато беше на конференцията Globsec21 в Братислава, унгарският външен министър Петер Сийярто научи, че френското правителство иска да постави унгарския закон срещу педофилията на вниманието на Съвета по общите въпроси на Европейската комисия, който се състои от министрите по европейските въпроси на всички държави-членки. „Наистина ли? Страхотно.

Ще имат тая възможност във вторник“, отвърна Сийярто с обичайния си откровен подход. „Няма двойственост в интерпретацията: казваме, че родителите имат единственото право и отговорност да възпитават децата си относно тяхната сексуална ориентация. Чувствайте се свободни да цитирате този закон навсякъде. Говорим за национална компетентност, която трябва да се зачита.“