Журналистите не могат да се въздържат от сравнения между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън. Тук няма нищо за чудене: херцогинята на Кембридж успя да спечели милиони сърца по целия свят, почитателите ѝ дори не могат и да си представят по-идеална жена за принц Уилям, Маркъл все още такъв успех няма.

Наскоро Кейт и Меган отново се появиха заедно пред обществото, но този път те бяха оценени от експерти по езика на тялото. Специалистите веднага забелязаха, че двете жени не се чувстват много комфортно в компанията една на друга пред обществото.  

Великолепната четворка в състав от херцозите на Кембридж, принц Хари и Меган участва във форума Royal Foundation. Целта на мероприятието е да се представят инициативите на благотворителния им фон, към който Маркъл ще се присъедини след сватбата. 
На пръв поглед изглежда, че американската актриса се държи много спокойно. Благодарение на професионалните ѝ навици тя винаги се справя със ситуацията. Но въпреки това, за нея е доста трудно да се конкурира с Кейт - любимката на обществото.  


Психолозите твърдят, че Меган е свикнала с постоянното внимание от страна на пресата, но с това, че тя винаги се намира в сянката на съпругата на принц Уилям, - не. Маркъл постоянно жестикулира и нервничи.  


Според експертите, Меган се е държала леко самоуверено - това е издала нейната брадичка. Тя всячески се е опитвала да привлече вниманието на камерите към себе си, демонстрирайки своя статут.  

Докато всичките жестове на херцогинята на Кембридж са говорили за това, че тя се чувства напълно комфортно. На нея не ѝ е необходимо да привлича внимание, и без това към нея са насочени всички погледи.  

И двете жени постоянно са накланяли главите си по посока на своите избраници, а това означава, че на тях им е по-комфортно да са със своите мъже, а не в компанията една на друга.  
Всеки път, когато Кейт взимаше думата, лицето на Меган ставаше видимо по-сериозно. Според психолозите, това е признак за това, че тя много уважава бъдещата си роднина и е готова да се вслуша в казаното от нея.  


Ако в миналото отношенията между двете жени са били хладни, то сега ситуацията малко се е променила. Кейт кара тежко бременността и, а Меган я подкрепя: "Меган се старае да помага на Кейт. Тя често ходи на гости при бременната херцогиня, те заедно пият чай. Меган разказва на жената на Уилям за здравословното хранене. Тя чете много по тази тема и ѝ дава полезни съвети, в които Кейт се вслушва". 


Британските журналисти обаче смятат, че херцогинята просто се ръководи от принципа "държи приятелите си близко, а враговете още по-близко".

Превод и редакция: БЛИЦ