През 1562 година в белгийския град Антверпен е публикувана най-подробната карта на Африканския и Американския континент. Испанският крал Филип Втори веднага я утвърждава като официален картографически документ.
Картографите от XVI век са нанесли по нея не само основните обекти, но и множество художествени детайли, които нямат нищо общо с географията, пише esoreiter.ru. Например, на нея могат да се видят множество митични същества, включително различни кръвожадни чудовища. Удивителното е обаче, че едва днес на тази карта с размери 93 на 86 сантиметра е открито изображение на русалка с тайнствен предмет в ръка.Полужената-полуриба е изобразена близо до архипелага Огнена Земя, разположен в южната част на Южна Америка.

Не прилича ли дискообразният предмет в ръката й на НЛО? Възможно е един от картографите, прели участие в създаването на този шедьовър, да е решил да остави на платното тайно послание, че край Огнена Земя често се появяват летящи чинии. Ако може да се вярва на уфолозите, то архипелагът, който днес дели Аржентина и Чили, е като притегателен център за кораби на извънземни същества.


 Превод: БЛИЦ