Неотдавнашната новина, че принц Хари и Меган Маркъл кръстиха новородената си дъщеря Лилибет Даяна в чест на Елизабет II, предизвика силна обществена реакция. Изглежда, че трогателният жест на херцога и херцогинята на Съсекс е трябвало да обедини кралското семейство.


Значителното събитие обаче се превърна в нов скандал.

Според представителите на Съсекс кралицата знаела за избора на името за бебето. Въпреки това BBC твърди обратното. Както отбелязват журналистите, принц Хари и Меган Маркъл не са информирали Елизабет II за намерението си да нарекат дъщеря си в нейна чест.

Съпрузите вече са подали жалба до телевизионния канал в съда за клевета срещу дъщеря им. В писмо говорител на двойката нарече доклада „фалшив“. Развитието на скандала разгневи самата Елизабет II.

Според The Sun кралицата се е ядосала на репортерите за клевета и клеветническа информация. „Приятели на Съсекс очевидно подвеждат журналистите за името на дъщерята на принц Хари и Меган Маркъл. Подобен инцидент ядоса кралицата – тя даде указ на придворните да се справят със скандала, избухнал в пресата. Елизабет II е решена да потисне неоснователните слухове около семейството си“, каза източник, близък до Бъкингамския дворец.