След остров Крит, където бе забелязан 39-годишния емир на Катар, той се отправи към остров Закинтос с плаващия си дворец. И не случайно, тъй като над известния плаж Навагио на острова се намира площта от 15 000 декара, която баща му купи през 2014 г., за да инвестира в района, като изгражда туристически луксозни квартири, пише "Труд".

Инвестицията на Катарския емир – първоначално бе планирана да достигне 2 милиарда евро, но не бе осъществена поради бюрократични проблеми и съдебни процеси от страна на гръцката държава.

Младият емир посети за първи път (събота) мястото след слизане от Al Lusail с помощна лодка и пристигна в района, придружен от близки сътрудници.

След смяната на правителството, катарианците мислят да „размразят“ инвестиционния си проект в Гърция и вече са направени първи стъпки в тази посока.

През изминалия вторник, посланикът на Катар се срещна с министъра на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис, с молба да му помогне да преодолее бюрократичните проблеми. Според информация собствеността на самия плаж принадлежи на гръцката църква. Продавачът пък е последният потомък на стара благородническа фамилия на гръцкия остров, която е собственик на местността още от XVII век. Площта, принадлежи към манастира “Св. Георгиос Кримнон” и включва известния плаж Навагио.