Предвижда се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне утре с руския си колега Владимир Путин в Астана в рамките на регионалната среща на върха, която ще се състои в казахстанската столица, съобщи днес турски официален представител за АФП.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков вчера не изключи възможността лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган да се срещнат в Астана.

На 12-13 октомври в столицата на Казахстан Астана ще се проведе шестата среща на върха на Конференцията за взаимодействие и мерки за укрепване на доверието в Азия (CICA).

Междувременно Анадолската агенция информира, че по време на посещението си в Астана Ердоган ще участва и в четвъртата среща на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище между Казахстан и Турция, на която ще бъде оценено сътрудничеството между двете страни в много сфери, включително в областта на политиката, икономиката, военната и отбранителната промишленост, както и в културната и хуманитарната сфера.

С посещението на президента Ердоган в Казахстан ще бъдат предприети конкретни стъпки за засилването на двустранните стратегически отношения, посочва Анадолската агенция.