"Терористичните организации са насочвани към нашата страна да извършват нападения", казал президентът на Турция Реджеп Ердоган по време на разговора си по телефона с Доналд Тръмп, цитиран от "Йени шафак".
"Освен сигурността на страната ни, взимат на прицел и бъдещето й. Има и икономически тероризъм. Винаги когато Турция се изправи пред проблеми със сигурността, се появяват и икономически спънки, манипулации с лихвите", добави той.

"Какво стои зад решенията на рейтинговите агенции? Икономически тероризъм", посочи още президентът. "Онези, които не разбират, че сме на борда на един и същи кораб, се опитват да го потопят, защото не харесват капитана му", образно се изрази Ердоган, като обаче подчерта, че "турският народ осъзнава това".

Турският президент е призовал всичките милион и половина бизнесмени, членуващи в Съюза на турските борси и палати, да назначат най-малко един човек на работа. Напомняйки за народната съпротива в нощта на 15 юли, когато бе извършен опитът за преврат, Ердоган каза: "Сега имаме шанс да изплатим дълга си към 80 милиона герои. До март трябва с гръм и трясък да разгромим безработицата".