Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че ще продължи с военните действия срещу кюрдските активисти в Ирак и Сирия и че американската подкрепа за подобни групи "трябва да приключи".Той допълни още, че ще обсъди този въпрос на срещата си с американския президент Доналд Тръмп следващия месец, предаде БНР.
Много ни натъжава фактът, че американски знамена се вееха на конвоя на организацията на тези плъхове - сирийските кюрдски отряди за народна самоотбрана. Процесът, започнал по време на мандата на г-н Обама, продължава и днес. Това трябва да приключи. А ако не - проблемите в района ще продължат, а САЩ също ще бъдат обезпокоени, заяви Ердоган.

САЩ осигуряват въздушна и обща подкрепа за кюрдските сили, които воюват с "Ислямска държава". Турция, която е член на НАТО, счита сирийските кюрди за продължение на турското кюрдско бунтовническо малцинство и ги бомбардира миналата седмица. Оттогава американски войници патрулират по границата между Сирия и Ирак. Ердоган заяви, че Турция "ще бъде принудена да продължи" с офанзивата си. Ще бъдем принудени да продължим с офанзивите си, като тази, която стана в Синджар. Няма да казваме дата и час. Но ще знаят, че турските военни могат да отидат на подобни места по всяко време. Те трябва да живеят в страх, вместо ние да живеем в тревога, подчерта турският президент.