Български гражданин е осъден на 7 години затвор за изнасилване и доживотно вписване в регистъра на сексуалните престъпници на Великобритания.

Престъплението, извършено в Лестър, е било разкрито благодарение на добрата система за видеонаблюдение.

25-годишният Емил Емилов е арестуван още на летището на влизане във Великобритания за изнасилване, което извършил през май миналата година. Жертвата е 19-годишно момиче.

Според разследващите, преди да извърши престъплението, той посетил бар. Опитал да влезе в контакт с момичета, които са се намирали в заведението. Никое от тях не пожелало да си тръгне с него.

Когато напуска заведението, мъжът причаква 19-годишно момиче, което работело като барманка.

Първоначално жертвата помислила, че Емилов иска да я ограби и му предложила да вземе всичко, което има. Той обаче я ударил по главата, тя паднала на асфалта и мъжът я завлякъл в храстите.

Прокуратурата определя Емилов като сексуален хищник и твърди, че той предварително се е подготвил за престъплението. Съблякъл тениската си, с която завързал устата на жертвата.

След извършване на деянието нашенецът избягал от местопрестъплението, а въпросната тениска изхвърлил в кош за боклук. Маршрутът му бил проследен от полицията, благодарение на доброто видеонаблюдение. Още на следващия ден Емилов си купува билет и се връща в България. След като шест месеца не се случва нищо, той решава да влезе отново във Великобритания.

В момента, в който каца на летище "Лутън", той е задържан. Направен му е ДНК анализ, който доказва вината му. 

Сексуалният регистър, в който името на Емилов вече е вписано, е създаден от властите във Великобритания заради бум на сексуалните нападения. Официалната статистика сочи, че годишно се извършват около 68 000 такива посегателства.