Според думите на шефката на пресслужбата на американската президентска администрация Сара Сандърс в Иран се извършва истинско народно въстание. Това тя каза пред журналисти по време на брифинг.
Говорителката подчерта, че международната общност не трябва да пренебрегва ситуацията в Иран. Годините на неефективно управление на иранските власти са довели до това, че хората са загубили доверие към тях.

- Ние сме свидетели на истинско народно въстание, организирано от смели ирански граждани. Иранският народ е разярен от нарастването на корупцията. Той е уморен да плаща цената за своите жестоки и корумпирани лидери ", каза Сандърс.

Според нейните думи, САЩ подкрепят иранските граждани, но американският президент все още не е взел решение за налагане на санкции срещу Иран поради ядрената й програма. В допълнение, Държавният департамент обмисля налагането на санкции срещу страната във връзка със ситуацията в страната. По-рано ведомството призова да се премахне блокирането на "Instagram" и "Telegram".

Превод и редакция: БЛИЦ