Проверили дали Кейт Мидълтън може да има деца, преди да сключи брак с принц Уилям. Това твърди Том Куин в своята нова книга, даваща нов поглед зад вратите на британския кралски двор.

В „Позлатена младост: Интимна история на израстването в кралското семейство“ авторът разкрива как по-големият син на Чарлз си избрал жена, която няма аристократично потекло. Но преди да се ожени за нея, от екипа на Елизабет Втора трябвало да разберат подробности за нейния фертилитет

„Плодовитостта на принцеса Кейт е тествана“, пише той, правейки изненадващо разкритие за едно от условията около брака на двамата през 2011 г. Писателят посочва, че кралският брак на Уилям и Кейт вероятно е бил разрешен поради „обичайните предпазни мерки“, взети преди това.

„Те винаги се прилагат, за да се гарантира, че бъдещата кралица може да има деца. Ако Кейт не беше фертилна, няма съмнение, че бракът щеше да се развали“, посочва Куин. Според автора, през същото е преминала и принцеса Даяна, преди да се врече във вярност на принц Чарлз през 1981 г. Предполага се, че тя, както и Кейт Мидълтън, са били на обстойни прегледи в конкретна болница, ползвана от семейството на кралицата.

„Даяна се оплака при кратка среща, че напълно невинно е смятала, че прегледите ѝ преди брака са свързани с общото здравословно състояние, едва по-късно осъзнавайки, че всъщност е била тествана за плодовитост“, казва още писателят.

„Бях толкова невинна, просто се съгласих с всичко на този етап“, казала майката на Уилям и Хари. Според написаното в книгата, Кейт, която днес има три деца, е била наясно, че ако има проблеми със зачеването, няма да има сватба с принц Уилям. Ала явно го приела за нещо нормално и не се противопоставяла на решението да отиде на лекар предварително, спуснато отгоре.

През годините британски медии пишат неведнъж, че Мидълтън е била притискана да роди повече от един път. Да не говорим, че е сравнявана с Меган Маркъл, която призна, че преди Лилибет е имала спонтанен аборт.

Макар настоящите принц и принцеса на Уелс да са горди родители на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, се говори, че нищо чудно да искат още един наследник. До момента те не са го коментирали публично.

Според лекари, понеже Кейт Мидълтън е на 41, водейки здравословен начин на живот, спортувайки редовно, тя може да зачене с четвърто дете, без да ползва услугите на асистираната репродукция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук