Вилата Casa Winter на Канарските острови е в основата на много любопитни истории. Според някои твърдения някога там е имало тайна клиника, в която в края на Втората световна война нацистите, включително и Адолф Хитлер, са си правили пластични операции на лицето, за да могат да избягат в Южна Америка, пише The Sun.

Вилата е разположена на вулканична скала в пресечения южен край на остров Фуертевентура. Тя може да е използвана и за координиране на подводни атаки срещу съюзнически кораби в Атлантическия океан.Някои казват, че кулата на Casa Winter е служела като ориентир за захода на германски военни самолети на близкото летище.

Според легендата, високопоставени лица от нацистка Германия като Мартин Борман, Йозеф Менгеле и дори самият Хитлер, са участвали в тайна операция в изолираната вила, след като са „инсценирали” смъртта си.

След това, според слуховете, те са транспортирани до Южна Америка, като по този начин успяват да избегнат наказание за военни престъпления.Въз основа на разсекретени документи е установено, че след поражението във Втората световна война Хитлер е планирал да построи нов Райх в Южна Америка. А Casa Winter е смятана за ключа към осъществяването на този план.

Местен жител на име Педро Фумеро споделя, че в сградата има стая, облицована с бели плочки, която може да е била използвана за пластични операции. Той добавя, че на съседния плаж има площадка за излитане и кацане на самолети.

Фумеро не изключва в пещерите под вилата някога да е имало немски подводници. Подобно разположение позволявало те да бъдат извън полезрението на разузнавателните самолети на Кралските ВВС.„В къщата има бункер, затворнически килии, маса за аутопсия и пещи като в крематориумите.Стените са достатъчно дебели и здрави, за да издържат на удари", казва Фумеро.Известно е, че Casa Winter е построена от немския инженер Густав Уинтър.

Достъпът на местни жители до вилата е забранен, след като тя е била включена във „военната зона”, след сделката между Хитлер и испанския диктатор генерал Франко.

"Във всяка легенда има известна истина. Уинтър се свързал с Херман Херинг, който ръководеше Министерството на икономиката, но той не беше шпионин, а инженер.

Не е тайна, че Хитлер, Херинг и Ерих Редер (главнокомандващия на ВМС на Германия) искаха да създадат база в района на Атлантическия океан, за предпочитане Канарските острови “, обобщава Алекс Пер, който от много години изучава слуховете, свързани с вилата.