Древното царство на Аксум, сега част от Етиопия, е една от първите нации в света, които приемат християнството. Религията заема важна позиция през 330 г. сл. Хр., когато крал Езана Велики я обявява за държавна религия и нарежда изграждането на внушителната базилика "Света Мария от Тсион". 

До пети век мисионери разпространяват вярата дълбоко в планинската провинция. Монасите превеждали Библията и други религиозни текстове от гръцки на етиопски, позволявайки на местните жители, които не могат да четат гръцки, да научат за християнството.


С нарастването на популярноста на християнството серия от грандиозни църкви и манастири са построени на високи върхове или са изкопани в твърди скали, много от които все още се използват и днес, посочва Amusing Planet.

Тези древни църкви често са строени на изключително недостъпни места. Добър пример за това е Abuna Yemata Guh в Северна Етиопия.

 

Тази църква от пети век е кацнала на близо 200 метра височина, издълбана във вертикална скала.

 

За да достигне до нея, човек трябва да се изкачи - без предпазни средства - по тесни скални первази и да прекоси неравен импровизиран мост.