Заповядайте на плаж в село Варна в Челябинския край! Плажове ни са същите като варненските, рекламират туризма си местните, съобщава Лайф.ру. „В Челябинския край има туристически аналози на всички забележителни европейски градове с важното изключение – няма Пловдив. В това отношение минусът е голям!

В този уралски край се намира село Париж, в центъра на което стърчи Айфеловата кула. До него са съседните Варна, Берлин, Касел, Фаршампенуаз и Лайпциг. Всички те са във Варненския район на Челябинския край. Тези села са се появили в средата на 19 век.

Местните хора си наричат земята „Малката Европа”. Истинският туристически център е село Варна. Още преди да се влезе в селото се вижда, че то има много добри пътища и инфраструкура. Всичко това е дело на местните бизнесмени, които искат да развиват туризъм.

След атаките в Ница и Турция, хиляди руски туристи са се насочили към вътрешни дестинации.

Тук има интересна дървена табела която показва разстоянията от уралска Варна до Париж, Берлин и Касел.

Още в началото на селото е прекрасният частен плаж на брега на река Среден Тогузак. Според собственикът му Тимур Аюпов плажът по нищо не отстъпва на варненския – има беседка за 20 души, барбекю, пясък и чиста и приятна за плуване вода. Наскоро Тимур спасил от удавяне един от пийналите си гости. Всеки ден плажът посреща поне 10 туристи. Направил го с баща си за 80 000 рубли (около 1000 евро)

Центърът на Варна е безупречен, според Лайф.ру. Навсякъде има европейска чистота и всички къщи са с нови огради. Домовете са с PVC дограма. В края на селото е цехът за дограма, които дава хляб на доста хора.

О тази година уралската Варна започнала да произвежда хиляди сувенири, посветени на селото. Става въпрос за магнитчета, подложки, тениски и възглавнички с изображения на местните забележителности. Прави ги художникът Сергей Вчерашний.

Голяма уралска екзотика е и съседното село – Париж. Къщите му са дървени и едноетажни. И насред тях – Айфелова кула от заварени метални тръби. Под кулата пасат патки и кокошки. Като картина на хърватина Иван Генералович.

Източник: Марица.бг