Холивудският актьор Чък Норис, майстор на бойни изкуства и често обект на подигравки в интернет, публично отрече, че е взел участие в щурма на Капитолия миналата седмица, пише "Гардиън".

Актьорът трябваше да излезе с опровержение след разпространението на снимки в социалните мрежи, които показват мъж, който поразително прилича на Чък Норис.

"Не съм аз и аз не бях там. Няма място за каквото и да е било насилие в нашето общество. Винаги ще подкрепям закона и реда", написа Чък Норис в "Туитър".

Мениджърът на актьора подкрепи думите му и коментира пред АП, че звездата, известна с консерватизма си, не е участвала в щурма на Капитолия, при който загинаха петима души.Мениджърът на Чък Норис - Ерик Крицър, потвърди официално, че по време на събитията от 6 януари той е бил у дома си, в ранчото в Тексас, където живее със семейството си. "Това не е Чък Норис, а негов имитатор - Чък е много по-хубав", коментира кадъра Крицър в имейл до "Ю Ес Ей тудей". 

Норис подкрепи Доналд Тръмп през 2016 г.

Чък Норис е запален републиканец, защитник на притежанието на огнестрелно оръжие и против правата на хомосексуалните.

През 2016-а той призова всеки "американец, който обича свободата" да подкрепи кандидатурата за президент на Тръмп.

Актьорът е автор и на книгата "Патриотизъм с черен колан: как да съживим Америка", издадена осем години по-рано, в която излага своите политически възгледи. 

При щурма на Капитолия миналата седмица от привърженици на Доналд Тръмп загинаха пет души, а близо 100 от участниците в момента са разследвани за различни провинения