Отмяната на концертите от първия ден на музикалния фестивал „Рок ам Ринг“, който се провежда в германската провинция Рейнланд-Пфалц, може би е свързана с лице от персонала, чиято самоличност не може да бъде установена. Това обясни на специална пресконференция организаторът на събитието Марек Либерберг, съобщава регионалният вестник Das Rheinische Post.
Става въпрос за служител, монтирал решетките за сигурност преди началото на музикалното събитие. Налице са съмнения, че той може да е опасен, уточни Либерберг.
 


Полицията засега запазва мълчание по въпроса дали тридневният фестивал ще продължи в събота. „В момента тече разследване. Точните причини засега не можем да разкрием“, съобщиха правоохранителните органи. 

"Тъй като сигурността е от първостепенно значение и предполагаемата опасност за посетителите на фестивала трябва да бъде изключена възможно най-бързо, бе решено той да бъде отменен за деня“, уточниха още властите.

"По моя преценка, това е превантивна мярка на полицията“, коментира Либерберг в рамките на извънредната пресконференцията. "Надявам се и ми се иска да можем да продължим утре", добави организаторът, който припомни, че и през 2016 г. фестивалът бе отменен – заради мълнии.