Facebook планира да пусне специална секция за новини. Тя ще обединява новинарските публикации на стотици медии от целия свят, съобщава CNET. Всичко това ще бъде достъпно в таб News, който ще бъде позициониран редом до News Feed, Watch и т.н.

Новият раздел News няма да замени News Feed, но вероятно може да има промяна в имената на секциите, за да са по-ясно различими за потребителите. Оригиналният News Feed ще остане непроменен. В него ще продължат да се показват публикации от потребителите, страниците и групите, които потребителят следи. Всичко това остава както досега.

Новият таб за новини ще показва само публикации от предварително поканени медии. Според неофициални слухове, някои световни медии не само имат специални покани да участват в секцията, но Facebook ще им плаща по около $3 млн. за лиценз да използва съдържанието им. Марк Зукърбърг заяви, че до края на седмицата ще има повече подробности и проектът ще цели да подкрепя качествената журналистика. Очаква се подробностите да бъдат обявени в петък.