Писана конституция, премахване на Камарата на лордовете, повече референдуми и намаляване на имиграцията до под 50 000 души годишно. Това са предизборните обещания на Партията на Брекзита, ръководена от ветерана евроскептик Найджъл Фараж, съобщи Асошиейтед прес.

Партията публикува днес предизборната си програма. Създадената по-рано тази година политическа формация няма места в парламента. За изборите на 12 декември е издигнала близо 300 кандидати. Тя обаче не издигна кандидати в доминираните от консерватори окръзи, за да не доведе до разделяне на избирателите, които са за Брекзит.

"Без нас няма да има истински Брекзит", каза Фараж.

Обединеното кралство няма основен закон във вида, в който той съществува в останалите европейски държави. Конституционните норми не са кодифицирани в един-единствен нормативен акт, а представляват набор от закони, съдебни решения, прецеденти и обичаи.

Камарата на лордовете е горната камара на британския парламент и нейните членове не се избират от народа, както тези в долната Камара на общините. Някои от тях се назначават от монарха по предложение на премиера или на комисията по назначенията към горната камара, а други заседават в нея по наследствена линия.