Шокиращ трилър, подобен на Туин Пийкс, вълнува вече месец САЩ. Става въпрос за убийството на известната блогърка Габи Петито на 22 години, която пускаше щастливи снимки в Инстаграм, пътувайки с каравана с приятеля си, показвайки един свободолюбив номадски начин на живот.

От ФБР съобщиха вчера, че е открит и трупът на приятеля й, което още повече засили мистерията.
Потвърдено е, че човешките останки, открити в парк във Флорида в сряда, принадлежат на изчезналия годеник на убитата блогърка Габи Петито, съобщи ФБР.
 
Тялото на Брайън Лаундри, който беше в неизвестност повече от месец, беше идентифицирано с помощта на зъбни проби.
Миналия месец Лаундри се завърна в дома си във Флорида  от съвместно пътуване с Габи Петито, но без партньора си. След това е изчезнал.
По-късно тялото й бе открито в Уайоминг, където двойката е пътувала.

„На 21 октомври 2021 г. сравнението на зъболекарските записи потвърди, че човешките останки, открити в мемориалния резерват T Mabry Carlton Jr и екологичния парк Myakkahatchee Creed, са тези на Брайън Лаундри“, се казва в изявление на ФБР в четвъртък.

Адвокат, представляващ родителите на Лаундри, публикува изявление, в което се казва: „Крис и Роберта Лаундри са били информирани, че останките, намерени вчера в резервата, наистина са на Брайън.

„В момента нямаме повече коментари и ви молим да уважавате личното пространство на семейство Лаундри в момента". 
В сряда служители заявиха, че останките са открити в част от парка, която доскоро е била под вода. При претърсването са открити и други предмети, включително раница и тетрадка, принадлежащи на Брайън.

Какво знаем за гаджето на Габи Петито?

Според NBC News по време на претърсването са открити кости и череп.
На кратка пресконференция в четвъртък шерифът на окръг Ли Кармин Марсено похвали служителите, че работят при "коварни условия" в парка.
Той описа дълбоката до гърдите вода, която е пълна с гърмящи змии и алигатори.

"Не е като да претърсвате къща или кола. Тези площи са огромни и са покрити с вода", каза той пред репортери, събрани пред затворения парк.

Кой е Брайън Лаудри?


Случаят с Петито на 22 години и Laundrie, на 23 години, предизвика национално и световно медийно внимание.
Двойката беше прекарала лятото си на пътешествие през националните паркове, документирайки своето номадско пътуване с „живот с микробус“ в социалните медии.

Родителите на г-жа Петито съобщиха за изчезването й на 11 септември, след като не можаха да се свържат с нея от края на август.
В крайна сметка се оказа, че Лаундри се е върнал във Флорида без Габи на 1 септември. Семейството й многократно е отправяло апел към нейния годеник и неговото семейство да сътрудничат на следователите, но след това той изчезнал сам.

Родителите му казаха на полицията, че за последен път са го видели на 13 септември - когато той тръгнал сам и никога не се върнал.

Родителите на Брайън, които бяха обвинени от семейство Петито, че не са направили нищо повече в помощ на разследващите, се присъединиха към групата за издирване в сряда. Крис Лаундри, бащата, е човекът, който открива чанта, принадлежаща на сина му, каза семейният адвокат пред американски медии.
Адвокатът Стив Бертолино каза пред Си Ен Ен, че откритието на Крис Лаудри се дължи на „случайност“. 


Тялото на Габи Петито беше открито в Уайоминг на 19 септември. Миналата седмица съдебен лекар постанови, че тя е била удушена до смърт седмици преди тялото й да бъде намерено.

Брайън Лаундри не бе обвинен в убийството на Габи Петито, но все пак властите му обявиха заповед за арест и обвинение, че е ползвал дебитната й карта след смъртта й.

Каква е истината за смъртта на двамата влюбени тепърва ще се изяснява.