Фотографката Никола ди Пулфорд обиколи Великобритания заради необичайна си фотосесия за благотворителен календар, съобщава „Дейли мейл”.

Тя е заснела голи работници във ферми, изпълняващи всекидневните си задължения. Едни хранят животни, други карат трактор или събират яйца.

Момиче на име Али, чиято снимка краси месец ноември, е застанала на едно коляно и пои телета. За месец август е избрана фермерка на име Джена, която храни козел.

Идеята на фотографката е от продажбата на календара да се съберат средства, с които да се подпомогнат фермерите на Острова. Тя добавя, че моделите за първия й календар са били мъже.

„Всеки желаещ, който по някакъв начин има връзка с фермерството, попада в календара. Тук няма никакво възрастово ограничение”, добавя тя.

По думите й, най-възрастните участници в благотворителната й акция, са 73-годишен мъж и 63-годишна жена. След фотосесията всеки един от моделите получава парична компенсация.

По правило, в рамките на годината излизат два календара. Приходите от продажба възлизат на над 100 000 паунда.
Парите, събрани от календара за 2020 година, ще отидат при благотворителната организация Chernobyl Children's Lifeline, която подпомага хората, преживели последиците от аварията в Чернобилската АЕЦ през 1986 г.