Фейсбук цензурира фотоси на най-дебелата манекенка в света - Тес Холидей, като не позволи да бъдат показани нейни фотографии. Причината била, че изображенията нарушавали политиката на социалната мрежа по отношение на естетическите критерии, съобщава The Sun.
Снимка на 155-килограмовата 30-годишна американка била част от позитивна кампания на австралийска феминистка организация Cherchez la Femme.

Модераторите на социалната мрежа обяснили, че им е забранено да оставят изображения, на които се виждат детайлно несъвършенствата на човешкото тяло, включително твърде тлъсти или анорексични тела.

Затова пък активисти от Cherchez la Femme се подписаха срещу това решение на Facebook. Както отбелязва The Sun, цитиран от Днес бг,  много от последователите на социалната мрежа се възмутили от цензурата по отношение на Тес Холидей.

„Къде да подам жалба? Много съм разстроена, защото и аз самата съм с такива размери”, написала потребителка на социалната мрежа.

Тес Холидей е най-пълната жена в света, работеща в модната индустрия. През януари 2015 г. тя подписва договор с престижна модна агенция Milk Model Management. В момента жената очаква да се появи второто й дете.