Надеждите на демократите не се сбъднаха - импийчмънтът не само не навреди на Тръмп, но дори повиши рейтинга му сред афро-американците, традиционно подкрепящи Демократическата партия, съобщава Fox News.


Както подчерта лидерът на канала Такър Карлсън, ако президентът успее да получи поне част от гласовете, които са му обещани от последните проучвания, той ще има всички шансове за преизбиране.

Този празничен сезон обещава да бъде изключително радостен за Демократическата партия - в продължение на три години те фантазират за това да обявят импийчмънт срещу Доналд Тръмп, мечтаят с мрачни видения за съда, присъдата и хеликоптера, който за последно излита от моравата на Белия дом под бурните аплодисменти на вашингтонския пул от журналисти : 

„Оранжевият едър човек“ го няма завинаги, той е изпратен в изгнание в Мар-а-Лаго, а левицата отново е на власт и в страната се възстановява реда. Сякаш изборите от 2016 г. изобщо не са се състояли, сякаш това беше просто кошмарен сън ...

Това е подарък, който демократите се надяваха да получат за Коледа тази година.

Но за съжаление за тях Дядо Коледа този път закъсня и тази година няма да им подарят конче - ще получат скелета, който ще бъде изнесен от гардероба.

Вместо да унищожи Тръмп, импийчмънтът сякаш само го направи по-силен - е, всичко беше като Годзила.

Оказва се, че когато демократите дефилират пред камерите и изискват президентът да даде пари на Украйна, а след това декларират: „Мълчете, не задавайте въпроси“, предизборната стратегия от това не е много ефективна.

В резултат на това по-малко хора се изказаха за импийчмънт, дори в гръбнака на демократичния електорат.

Ето само последния пример: според анкета на Emerson миналата седмица само 37% от афроамериканските избиратели подкрепят импийчмънта, докато 38% са против, а други 25% се затрудняват да отговорят; това, между другото, е важно само по себе си.

Междувременно според същото проучване сред белите избиратели - и то не сред белите привърженици на Демократическата партия, а сред всички бели избиратели - 44% подкрепят импийчмънта.

Помислете само - това означава, че афро-американците, оставайки най-лоялните привърженици на демократите, като цяло са по-скептични към импийчмънта.

С други думи, само белите либерали изискват импийчмънт в Демократическата партия, докато останалите вече не са толкова активни.

Това е интересно и неочаквано и лидерите на демократите се гърчат от това: обещаха импийчмънт на своите избиратели и пресата им каза, че това ще се случи - а не е лесно да се отказвате от подобни изявления – но, изпреварвайки събитията, можем да кажем, че следващата вечер това може много силно да удари партията.

Новите анкети на Rasmussen and Emerson показаха, че рейтингът на президента расте. Ако Тръмп получи поне половината от гласовете, които тези анкети му обещават от афро-американските избиратели, той ще може да спечели изборите и да бъде преизбран.

Това силно разтревожи наблюдателя на CNN Ана Наваро.

Когато видя тези анкети, тя остави следното съобщение в Twitter: „Шансовете, че това са правилните данни, са нулеви. Нулеви шансове. Проучването трябва да е било проведено сред Бен Карсън, Кание Уест, онзи шериф с шапката и тези две дами в гамаши, окичени с фалшиви скъпоценности."

С други думи, тя реагира почти по същия начин, както реагира партията й през 2016 г. - тя продължава да си бъбри и да се преструва, че нищо не се е случило.