Френската актриса Леа Седу заяви, че има „много лицемерие“ около движението #MeToo.

Тя твърди, че много жени са „се възползвали“ от широко известната кампания, за да попаднат под светлината на прожекторите, като разкриват своите преживявания за сексуални посегателства и смята, че те могат да бъдат истински герои само чрез „опрощение“ на мъжете, които са обвинили, пише БГНЕС.

Актрисата сподели: ”Има много лицемерие. И те се възползват сега, казвайки: „Да, аз съм била жертва“ – и стават герои. Хайде де! Герой, за мен, е този, който прощава. Нуждаем се от прошка, нали?”

Леа вярва, че движението е накарало мъжете вече да се “плашат”, когато работят във филми с жени.

34-годишната актриса добавя за британското списание „Харпърс Базар“, че “мрази” политкоректността и осъждането, с което редовно се сблъскват различни хора за допускане на грешки.

Тя каза: „Не обичам да бъда класифицирана… Мразя политкоректността. И мразя морала. Осъждането. Светът стана толкова лустросан, намирам го за много страшно. Не ни е позволено да допускаме грешки.”

Актрисата от “Омарът”, която има тригодишен син от приятеля си Андре Майер, никога не се е чувствала застрашена от успеха като жена.

Тя каза: „Разбирам, че за последните поколения това е истинска борба. Никога не съм се чувствала, сякаш съм по-низша от мъжете. Никога не съм мислила, че не мога да направя нещо, само защото съм жена.”