Блогърката @amberscxtt показа видео в TikTok как гаджето й присъства до нея в болницата по време на раждане. Видеото разгневи много коментатори и предизвика полемика, някои зрители смятаха младежа за незрял.

„Гаджето ми донесе цялото си игрално оборудване в болницата за 21-часовата ми индукция за раждане“, казва @amberscxtt. Във видеото тя показа как младият мъж, който е в отделението, играе на конзолата Xbox, носейки слушалки. В надписа към видеото момичето призова мъжете да вземат със себе си нещо, което би позволило да бъдат заети по време на раждането.
 
@amberscxtt

Men bring something to keep you occupied during an induction ! #laboranddelivery #induction #tolac #vbac #ROMWEnextgen

♬ original sound - amberscxtt


Видеоклипът на @Amberscxtt има над два милиона гледания. В коментарите към публикацията мненията на зрителите за поведението на момчето бяха разделени. Някои от потребителите решиха, че гаджето, в момент, когато трябва да прояви отговорност за момичето, не трябва да се разсейва от външни неща. Обвиниха момчето, че е инфантилно. „Честно казано, това е неуважително. Не мисля, че трябваше да се държат за ръце в продължение на 21 часа, но той би могъл да преживее един ден без игри?" - възмути се ijwdance. „Не очаквай никаква помощ от него с бебето, скъпа. Самият той все още е дете!" - отговори друг потребител.

Други потребители на TikTok обаче се застъпиха за младежа. Един от коментаторите отбеляза, че самата тя е помолила партньора си да вземе конзолата със себе си, тъй като раждането й е продължило три дни. „Всички, които са ядосани от това видео, никога не са посещавали дълга и скучна стимулация на раждане“, добави absolutelynot19.
В резултат на това блогърката записа няколко видеоклипа в отговор на критиките. В един от тях @amberscxtt каза, че самата тя е позволила на приятеля си да донесе игрално оборудване в болницата. Момичето показа и как младият мъж се грижи за новороденото. В друго видео тиктокерката казва, че гневът към гаджето й произтича от негативните стереотипи около геймърите и видеоигрите.

Превод: БЛИЦ