В Харковското направление продължават тежките битки с руските сили, тежката обстановка се променя динамично. Това се казва в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, публикувана във Фейсбук, информират "УНИАН" и "Ройтерс".

Според информацията, бойните действия се водят по направленията Пилная - Лукянци, Пилная - Глубокое, Пилная - Олейниково, Муром - Бугруватка.

Руската армия извършва щурмови действия и по направленията Стрелечя – Глубокое, Олейниково – Глубокое, Олейниково – Лукянци, Муром – Старица, Плетеневка – Тихое. За денонощие Руската федерация е извършила 22 щурма по тези направления, 14 от които продължават.

„Водят се битки за граничния град Волчанск. Противникът задейства значителни сили за провеждане на нападение срещу града, състоящ се от до 5 батальона, и не взима предвид собствените си загуби. Само в това направление руските сили са загубили над 100 военнослужещи за едно денонощие. В момента противникът има тактически успех“, отбелязват от Генералния щаб на ВСУ.

Отбелязва се още, че са планирани мерки за унищожаване на руските сили, които са се вклинили в украинската отбрана. Украинските бойци се защитават и нанасят огън по противника, а също така широко използват безпилотни системи за разузнаване и нанасяне на целеви удари.

„Разгръщането на резервите продължава за стабилизиране на обстановката, като един от основните приоритети е запазването на живота на нашите войници“, се казва в съобщението.