54-годишният жител на Дрезден, Торстен Кодж, е фотографирал преди няколко дни, нещо мистериозно и страшно в река Елба, пишат местни медии. Той се разхождал спокойно по кея Кьонигсуфер. Изведнъж изтръпнал, когато забелязал, че дълго тъмно същество  се подава от водата, показвайки опашка, гръб и малка глава на дългия шия.Поразен от видяното, очевидецът бърка в джоба си за смартфон и успява да направи една единствена снимка на създанието, преди то бързо да изчезне в дълбините. Той предполага, че в Елба по някакъв начин се оказало  легендарното чудовище Лох Нес или подобен екземпляр от този вид. Поразен от това, което е видял, авторът на снимката казва:

"Това същество се появи точно до моста на Каролабрюке! Беше няколко метра дълго и бавно се носеше по Елба. По някаква причина веднага помислих, че това е Неси. Извадих телефона си и заснех чудовището веднъж, след което то се потопи и не се появи повече на повърхността на реката, въпреки че се надявах. Това е просто невероятно, това е най-добрата снимка, която някога съм правил. Ако бях минута по-късно, и това същество щеше да се измъкне. Неговата прилика сът световноизвестното чудовище Лох Нес не може да бъде отречена. Дали наистина беше това? Или може би това е роднина на Неси? Не мога да кажа с точност. Мисля, че подхвърлих много добър материал за експертите-криптолози за анализ и обсъждане.

Невероятният образ бързо стана хит в новините, криптологичните и забавни портали на Германия. Много германци вярват, че от Северно море е доплувало мистериозно същество, подобно на динозаврите, и е плувало по Елба. Други коментатори са сигурни, че фотографията изглежда твърде добра, за да е автентична, и със сигурност е резултат от сръчен фотомонтаж.

Превод: БЛИЦ