Германия официално e участвала във всеки конкурс за песен на Евровизия от началото му през 1956 г., с изключение на 1996 г., когато участникът й не се класира след кръга за предварителен избор и следователно не беше видян на финала, пише oneurope.co.uk.
 

Никоя друга държава не е представена толкова често на европейския конкурс.

Франция и Обединеното кралство излизат на второ място, като им липсват само две участия.

Преди обединението на Германия през 1990 г. тя понякога се представя като Западна Германия, представляваща Федерална република Германия. Източна Германия (Германската демократична република) не се е състезавала.

Германия е спечелила два конкурса през 1982 и 2010 г.

Ако се чудите къде е попаднал Symphonix на тазгодишния конкурс за песен на Евровизия, не се чудете повече. Те са зад представянето на Германия. Вчера телевизионният оператор NDR разкри, че словенецът Бен Долич ще представи песента "Violent Thing" в Ротердам.

Песента е написана от австрийско-българския ветеран по участия на Евровизия Борис Миланов, а постановката е в ръцете на хореографа на Джъстин Тимбърлейк, Марти Куделка.

22-годишният Бен бе избран от журито за Евровизия, съставено от 100 души от цяла Германия, така и от международно експертно жури от 20 музикални професионалисти.

В една година на твърди балади, това е глътка свеж въздух, пише английският сайт.

Превод: БЛИЦ