Полицията помага на варварските мюсюлмански орди. Това написа заместник-председателят на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Беатрикс фон Щорх в Twitter, предаде Би Би Си.

Депутатката от федералния парламент в Берлин коментира публикация на властите в Кьолн. Полицията в западния град пусна в профила си в системата за микроблогове текст на арабски, честитящ Нова година. Постът стана повод Фон Щорх да отправи обвиненията към служителите на реда в подпомагане на терористи и изнасилвачи.

Изявата на законодателката стана повод администраторите на Twitter да спрат акаунта на Фон Щорх за 12 часа. Тя от своя страна обвини Twitter в цензура. Кьолнската полиция отговори на парламентаристката, че публикацията в Twitter е била не само на арабски, но и на немски, английски, и френски.

Според британската медия Фон Щорх може да бъде съдена за разпалване на религиозна и етническа омраза. Федералният парламент през 2017 г. въведе глоби до няколко милиона евро за социални мрежи, които не премахват дискриминиращи постове. Да припомним, десетки жени бяха нападнати от имигранти в нощта на 31 декември 2015 г. срещу 1 януари 2016 г. Заради атаките хората в много германски градове посрещнаха 2018 г. при засилени мерки за сигурност.