Турският фотограф Онур Албайрак преби младоженец и се опита да спре сватба, след като разбрал, че булката е непълнолетна. Потребители на социалните мрежи горещо одобряват постъпката на фотографа и го наричат герой, съобщава PetaPixel.

Онур разказал на журналистите, че младоженецът дошъл сам при него в студиото, за да поръча сватбена фотосесия. Фотографът видял булката чак по време на тържеството. Девойката изглеждала много уплашена и Онур заподозрял, че нещо не е наред.

"Видях булката на сватбата. Тя беше дете и почувствах страха ѝ, тя трепереше", разказва 
Онур Албайрак.

Фотографът попитал младоженеца на колко години е невестата му и той признал, че тя е на 15. Тогава Онур отказал да продължи снимките и поискал сватбата да бъде прекратена. В отговор младоженецът заявил, че фотографът вече е подписал договор и трябва да продължи снимките. Онур пробвал да си тръгне, но мъжът се нахвърлил върху него и започнал бой, в резултат на който младоженецът останал с разбит нос.

Ситуацията получила широк отзвук в турския печат и потребителите на социалните мрежи горещо подкрепят фотографа. Онур уверява, че не обича скандалите и насилието, но ако се наложи пак ще постъпи така. 

"Децата булки са жертва на жестоко отношение и няма сила, която да ме застави да снимам дете в сватбена рокля", казва Онур. 

Минималната възраст за сключване на брак в Турция е 18 години, а мъжете, които сключват брак с деца рискуват да се окажат в затвора. Засега няма информация дали пребитият от фотографа младоженец ще понесе и съдебно наказание.

Превод: БЛИЦ