Мъж е шофирал с мумифицираното тяло на партньора си в колата на 1600-километрово автомобилно пътешествие от Испания до Италия, съобщи полицията, пише BG-VOICE.

66-годишният шофьор е арестуван след 30-километрово високоскоростно преследване в насрещното платно на магистрала в Каталуния, Испания, след като е подминал полицейски граничен пункт във Франция.

Смята се, че мъжът и неговият неизлечимо болен партньор са планирали последно пътуване заедно, но галисиецът е продължил да пътува дори след смъртта на любимия си.

Той държал тялото на мъжа си до себе си на пътническата седалка, пътувайки от Испания до Италия и обратно с трупа, пише The Times.


Бил  е спрян и арестуван след високоскоростно полицейско преследване, при което катастрофира пред град Хафре близо до Жирона.

Тогава полицаите открили тялото на 88-годишен швейцарец под одеяло на пътническата седалка и със закопчан колан, съобщава испанският вестник La Vanguardia.

Не е ясно кога швейцарецът е починал, но останките му са започнали да се разлагат, а някои части на тялото, включително ръцете, да се мумифицират.

Полицията заяви, че не може да види очевидни признаци на престъпление. Разследващите смятат, че пътникът е бил мъртъв от около две седмици.

Първоначално шофьорът казал, че е пропуснал полицейски граничен пункт във Франция, тъй като не е имал PCR тест за Covid-19, за да премине в страната, но след многократни разпити от полицията той признал, че не може да понесе да остави партньора си.

Мъжът е арестуван и обвинен в застрашаване на сигурността на магистралата и безразсъдно шофиране, но не и в други престъпления.